VUOKRAUSEHDOT


                                                                                                          16.09.2022

                                    

Asuntoauton vuokrausehdot ja vuokrasopimus:                                                  


 • Sopimuksen syntyminen

Sopimus ja vuokrausehtojen hyväksyminen syntyy vuokraajan ja vuokraamon välille, kun varaus on vahvistettu sähköpostilla ja varaus-/panttimaksu on maksettu ja näkyy vuokraamon pankkitilillä. Mikäli varausmaksua ei ole suoritettu kolmen päivän kuluessa varauksen tekemisestä, varaus purkautuu.

 • Varaus-/panttimaksu

Varaus-/panttimaksu on suuruudeltaan 300e. Varausmaksu toimii samalla panttina, joka maksetaan vuokraajalle takaisin, kun auto palautetaan siinä kunnossa kuin tässä sopimuksessa on sovittu.

 • Vuokran maksu

Vuokra maksetaan vuokraamon tilille. Kesäajan (touko-elokuu) vuokra tulee maksaa vähintään 2 kk ennen vuokraustapahtumaa ja muina aikoina vähintään 1kk ennen vuokraustapahtumaa, jolla varmistetaan, että erityisesti sesonkiaikoina mahdollisten varausten peruuntumisten seurauksena kyseiselle ajankohdalle ehditään saada uusi vuokraaja.

Mikäli varausajankohta on alle 30 päivää ennen varattua vuokra-ajanjakson alkua, tulee vuokra maksaa kokonaisuudessaan heti. Vuokra tulee olla aina maksettuna ja näkyä vuokraamon pankkitilillä viimeistään seitsemän päivää ennen vuokraustapahtumaa. Mikäli vuokraa ei ole maksettu määräaikaan mennessä, varaus peruuntuu eikä varausmaksua palauteta.

Vuokraamolla on oikeus tarkastaa jokaisen vuokraajan luottotiedot ja niin halutessaan kieltäytyä vuokraamasta ajoneuvoa vuokraajalle.

 • Varauksen peruuttaminen/ sopimuksen purkaminen

Jos vuokraaja peruu varauksen yli 30 vuorokautta ennen varauksen alkua, palautetaan maksettu varaus-/panttimaksu vähennettynä 100 euron käsittelykuluilla. Jos vuokraaja peruu varauksen alle 30 vuorokautta ennen varauksen alkua, varaus-/panttimaksua ei palauteta.

Jos vuokraaja peruu varauksen alle 14 vuorokautta ennen varausta, on vuokraaja velvollinen maksamaan puolet sovitusta vuokrasta. Jos vuokraaja peruu varauksen alle 7 vuorokautta ennen varausta, on vuokraaja velvollinen maksamaan koko sovitun vuokran.

Vuokraamolla on oikeus vuokra-ajan kuluessa perua varaus tai purkaa vuokrasopimus, jos käy ilmi, että vuokraaja rikkoo olennaisesti vuokraehtoja tai vuokrasopimusta, tai että vuokraaja ei vuokraamon arvion mukaan kykene käsittelemään matkailuautoa asianmukaisesti ja turvallisesti.

Vuokraamo voi peruuttaa varauksen tai purkaa sopimuksen myös, jos vuokraajan luottotiedoissa ilmenee merkintöjä.

 • Vuokraaja ja kuljettaja(t)

Vuokraajan ja kuljettajien täytyy olla vähintään 21-vuotiaita. Jos vuokraaja ei ole kuljettaja, muut kuljettajat täytyy ilmoittaa vuokraamoon kirjallisesti varauksen yhteydessä. Kuljettajilla täytyy olla kansainvälinen tai kansallinen B-luokan ajokortti ( kortit kuvataan). Kuljettajilla täytyy olla vähintään 1 vuoden ajokokemus sekä olosuhteisiin nähden riittävä ajotaito.

 • Auton luovuttamien vuokraajan käyttöön

Vuokraamo luovuttaa matkailuauton vuokraajalle vuokrasopimuksessa mainittuna aikana vuokraamon ilmoittamassa paikassa.

Ennen matkailuauton luovutusta vuokraamo ja vuokraaja tarkistavat yhdessä auton ja merkitsevät ylös mahdolliset puutteet, vauriot tai rikkoutuneet osat. Samassa yhteydessä vuokraamo antaa vuokraajalle riittävän opastuksen auton käytöstä.

Vuokraaja ei saa luovuttaa autoa muille kuin sopimuksessa oleville kuljettajille.

Oma auton voi jättää säilytykseen vuokraamon pihaan.

 • Auton käyttö vuokrauksen aikana

Vuokraaja on velvollinen huolehtimaan autosta yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö omastaan sekä noudattamaan ajaessaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.

Vuokraaja sitoutuu käyttämään autoa vain sille tarkoitetulla tavanomaisella tavalla.

Vuokraajan on vuokra-aikana huolehdittava auton kunnon normaalista tarkkailusta, kuten rengaspaineista sekä öljy- ja muiden nestemäärien riittävästä täytöstä.

Vuokraajan tulee käyttää auton sähkölaitteita niin, että auton akut ( starttiakku ja matkustamonakku ) eivät pääse täysin tyhjenemään. Jos auton starttiakku on tyhjentynyt vuokraajan omasta huolimattomuudesta esim. ajovalojen päälle jättämisestä parkkeerattuun autoon tai auton kojelaudan 12V pistokkeiden liiallisesta käytöstä auton ollessa sammutettuna, on vuokraaja velvollinen itse hoitamaan auton käynnistyksen/akkujen lataamisen niin, että auto saadaan käyntiin. Kahvinkeitintä, mikroa ja vedenkeitintä saa käyttää ainoastaan silloin, kun matkailuauto on kytketty verkkovirtaan. Vuokraajaa suositellaan kytkemään auto muutoinkin leiriytyessä verkkovirtaan, jolloin voidaan parhaiten varmistaa auton sähkölaitteiden toimivuus ja akkujen latautuminen.

Auton jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi ja vartioimatta sen kaikki ovet ja ikkunat on lukittava. 

Auton käyttäminen lainvastaisiin tarkoituksiin, hinaukseen, kilpailuihin tai niiden harjoituksiin, ajo-opetukseen sekä jäällä ajamiseen virallisesti merkittyjen jääteiden ulkopuolella on kielletty.

Autoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ellei siitä ole vuokraamon kanssa erikseen sovittu.

Tupakointi ja kotieläinten kuljetus auton sisällä on kielletty. Kotieläimiä saa kuljettaa häkissä auton takatallissa, joka on valaistu ja lämmitetty. Eläimiä ei saa missään tapauksessa ottaa sisälle autoon. Mikäli autossa todetaan jälkitarkastuksessa tupakoidun, veloitetaan siitä 1000 € tai jos autossa sisällä ( pois lukien takatalli ) todetaan pidetyn lemmikkieläimiä veloitetaan siitä 750 € siivous ja puhdistuskuluina. ( Omistajan oma pieni koira vierailee autossa satunnaisesti.)

Vuokraaja vastaa aina täysimääräisesti vuokra-aikana auton käyttämisestä aiheutuneista pysäköinti ja pysäköintivirhemaksuista, yksityisen pysäköinninvalvonnan maksuista, ylikuormamaksuista, rikesakoista, ylinopeudesta ja muusta liikennerikoksesta tai rikkomuksesta aiheutuneesta sakosta, tietullimaksusta sekä ruuhkamaksusta. Vuokrasopimuksen allekirjoituksellaan vuokraaja oikeuttaa vuokraamon antamaan viranomaisille henkilötietonsa edellä todettujen seuraamusmaksujen määräämiseksi.

Vuokraaja maksaa käyttämänsä polttoaineen. Autossa käytetään dieselpolttoainetta. Vuokraaja vastaa väärän polttoaineen tankkaamisesta tai käytöstä autolle aiheutuvista vahingoista täysimääräisesti.

Vuokraajan on aina liikkeelle lähdettäessä varmistettava, että kaikki kaapit, ikkunat, ovet ja kattoluukut on suljettu, Antenni laskettu, markiisi kokoon laitettu, tukijalat kokoon laitettu, sähkökaapeli irrotettu  ja ettei mitään tavaraa ole pöytätasoilla tai paikassa, josta ne voisivat esimerkiksi äkkijarrutuksen tai törmäyksen voimasta lentää pois ja vahingoittaa auton matkustajia, muita sivullisia tai itse matkailuautoa. Auton kattoikkunat on aina pidettävä suljettuina sateella ja ajoneuvon liikkuessa.

Vuokraaja vastaa siitä, ettei ajoneuvon paino mukana kuljetettavien tavaroiden ja henkilöiden kanssa ylitä 3500 kg.

Auton WC:ssä käytetään kemialliseen vessaan soveltuvaa wc-paperia ( ohutta wc-paperia).

Käytettäessä auton vesijärjestelmiä (myös kemiallinen wc) pakkasella, tulee auton matkustamon lämmittimen, veden lämmittimen ja harmaavesisäiliön lämmittimen olla aina päällä; myös ajon aikana. Vuokraaja vastaa vuokrauksen aikana pakkasen aiheuttamista vaurioista auton vesijärjestelmille (myös kemiallinen wc) täysimääräisenä, jos vahinko on tapahtunut huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä.

Autoa ei saa pestä vuokrauksen aikana. Jos auto on tarvetta pestä tulee tästä sopia etukäteen vuokraamon kanssa. 


 • Vuokraan sisältyy/ auton varustus:
 1. käyttöopastus
 2. wc-kemikaalit
 3. ruokailuvälineet ja astiasto viidelle sekä perus ruoanlaittovälineet
 4. rajattomat kilometrit
 5. puutarhakalusteet neljälle+ 1:lle pienelle lapselle
 6. kaasugrilli + vajaa kaasupullo
 7. kattavat vakuutukset (1000e omavastuulla/vahinko)
 8. petivaatteet viidelle
 9. auton siivousvälineet ja puhdistusaineet
 10. kahvinkeitin( kaasu sekä 230v), vesipannu. vedenkeitin ( 230v) ja mikro ( 230v)
 11. 24H puhelintuki

Lisähintaan:

 1. liinavaatteet ( sis. kylpypyyhe, lakana, pussilakana, tyynyliina ) 30e/hlö
 2. miesten polkupyörä 50e

Auton kiinteät varusteet:

 1. kesä-tai talvirenkaat vuodenajan mukaan
 2. ohjaamon ilmastointi
 3. tehokas matkustamon lämmitin ja lattialämmitys
 4. vakionopeudensäädin
 5. markiisi
 6. TV
 7. 2 polkupyörän teline
 8. ohjaamon lämpöpeite
 9. peruutuskamera
 10. kaksi kaasupulloa joista toinen palautettava täytenä ja sinetöitynä
 11. palo-, kaasu-, häkä ja narkoosihälytin
 12. hätäensiapupakkaus
 13. sammutin ja sammutuspeite
 14. multimediasoitin navigointiohjelmistolla
 15. sähköliitosjohto
 16. ohjaamon ja asuintilan matot
 17. eristetty harmaavesisäiliö
 18. sähköikkunat
 19. tukijalat
 20. ilmajouset takana
 21. rekisteröity viidelle ja nukkumapaikat viidelle
 22. kaasuliesi
 23. tilava jääkaappi
 24. erillinen pakastelokero
 25. erillinen wc ja suihku


 • Vuokraajan vastuu

Vuokrasopimukseen kirjattu vuokraaja on aina vastuussa asuntoautosta riippumatta siitä kuka on kuljettajana, kuka käyttää asuntoautoa tai kuka on maksanut vuokran. Vuokraaja on velvollinen antamaan tiedon näiden vuokraehtojen ja sopimuksen sisällöstä kuljettajalle ja auton käytöstä vastaavalle henkilölle.

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan autolle ja sen varusteille sattuneet vahingot sekä autosta kadonneet osat ja lisävarusteet täysimääräisenä.

Matkailuautossa on liikenne- ja kaskovakuutus. Mikäli vahinko kuuluu vakuutuksen korvauspiiriin, niin vuokralaisen omavastuu kussakin vahinkotapauksessa on 1000€.

Mikäli autolle sattuu liikennevahinko auton vuokra-aikana, maksetaan omavastuuosuus 1000 € käteisellä auton palautuksen yhteydessä tai laskua vastaan 7 päivän kuluessa vahinkotapahtumasta. Jos vaurion korjaus maksaa vähemmän kuin omavastuu, asiakas maksaa vain todelliset korjauskustannukset.

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan matkailuauton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset. (Tupakointi ja kotieläinten kuljetus auton sisällä on ehdottomasti kielletty ja niistä on määrätty sanktiot kohdassa " Auton käyttö vuokrauksen aikana")

Jos raitisvesisäilöön tankataan vuokrauksen aikana dieselpolttoainetta tai muuta vesisäiliöön kuulumatonta ainetta, vuokraaja on velvollinen maksamaan vahingonkorvauksena 5000 euroa sekä kustannukset vesisäiliön vaihtamisesta uuteen valtuutetun caravan-huoltoliikkeen esittämien kustannusten mukaisesti sekä auton seisonta-ajan vuokrasta kuitenkin 30 pv saakka.

Vuokraan ei sisälly polttoaineet. Autoon saa tankata vain dieselpolttoainetta. Vuokraaja on korvausvelvollinen väärän tankkauksen aiheuttamista kaikista kustannuksista ja auton seisonta-ajan vuokrasta kuitenkin 30 pv saakka.

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan pakkasen auton vesijärjestelmälle tai saniteettivälineille aiheuttamat vahingot täysimääräisenä, mikäli vahinko on aiheutunut huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä.

Jos matkailuautolle tai vuokraamolle aiheutuneet vahingot ovat seurausta vuokraajan tahallisuudesta, törkeästä tuottamuksesta, matkailuauton ajamisesta alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena, rikolliseen tarkoitukseen taikka siitä, että vuokraaja on muutoin olennaisesti rikkonut tämän sopimuksen ehtoja, vuokraaja on velvollinen korvaamaan vuokraamolle aiheutuneen vahingon kokonaisuudessaan sekä velvollinen maksamaan auton seisonta-ajasta vuokrakulut, kuitenkin enintään 30 pv saakka.

Auton liikennevahingosta aiheutuneelta auton seisonta-ajalta on vuokraaja velvollinen maksamaan auton vuokrakulut, kuitenkin enintään 30 pv saakka.

Vuokraaja vapautuu kuitenkin edellä mainitusta korvausvelvollisuudesta, mikäli vuokraamo saa täyden korvauksen liikenne‐, palo‐, varkaus‐, tai muun vakuutuksen perusteella tai vahingon aiheuttajalta.

Vuokraaja vastaa siitä, että auto palautetaan sovittuun paikkaan sovittuna aikana siivottuna. Jos autoa ei palauteta määräaikaan mennessä ja/tai siivottuna saa vuokraamo laskuttaa vuokraajaa jokaiselta alkavalta tunnilta 50e ja/tai siivouskuluina 500e. Jos autoa ei palauteta määräaikaan mennessä eikä vuokraaja ole ilmoittanut asiasta etukäteen on vuokraaja velvollinen korvaamaan vuokraamolle 1000e sekä jokaiselta alkavalta tunnilta 100e. Lisäksi asiasta ilmoitetaan aina poliisille.

 • Vuokraajan toimenpiteet virhe-, vahinko- vika- ja varkaustapauksissa

Vuokraajan on välittömästi ilmoitettava vuokraamolle matkailuautossa ilmenneestä virheestä tai matkailuautoa kohdanneesta vahingosta viasta tai varkaudesta.

Varkaudesta on tehtävä viipymättä ilmoitus poliisille. Vuokraamon on tämän jälkeen ilmoitettava vuokraajalle, mihin toimenpiteisiin tapahtuneen johdosta on ryhdyttävä.

Liikennevahingon sattuessa vuokraaja on aina velvollinen tekemään viipymättä vahinkoilmoituksen vuokraamolle ja antamaan selvityksen tapahtuneesta vakuutusyhtiölle. Ensin puhelimitse vuokraamolle ja sitten täyttämällä vahinkoilmoituslomake vahinkotapahtumasta vakuutusyhtiölle. Liikennevahingon sattuessa, mikäli vahingossa on mukana toinen osapuoli, on vuokraajan epäselvyyksien ja myöhempien syyllisyyskiistojen välttämiseksi aina ilmoitettava asiasta poliisille. Edellä mainitusta poliisille ilmoitettavasta liikennevahingosta on aina toimitettava vuokraamolle poliisin antama todistus tehdystä ilmoituksesta.

Rengasvaurion sattuessa vuokralainen on velvollinen korjauttamaan renkaan vuokraamon lukuun, kuitenkin neuvottelemalla tästä ensin vuokraamon kanssa.

Jos vuokraaja laiminlyö edellä mainittujen ilmoitusten tekemisen vastaa vuokraaja vuokraamolle syntyneestä vahingosta.

Jos vuokraaja jättää ilmoittamatta matkan aikana autolle aiheutuneesta tai aiheuttamastaan vahingosta, ei panttimaksua palauteta ja vuokraaja on tämän lisäksi velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot täysimääräisenä.

 • Vuokraamon vastuut ja velvollisuudet

Vuokraamo luovuttaa matkailuauton vuokraajalle käyttökuntoisena, sovittuna aikana sovitussa paikassa. Lisäksi vuokraamo antaa vuokraajalle riittävän opastuksen ja ohjeet matkailuauton käytöstä. Ellei vuokraaja saa matkailuautoa käyttöönsä sovitun mukaisesti, hän voi vaatia viivästystä vastaavan vuokranalennuksen.

Vuokraamo ei ole vastuussa matkan viivästymisen tai peruuntumisen aiheuttamista kustannuksista. Vuokraamo voi hyvittää osan vuokrahinnasta, viivästyksen ajalta suhteessa koko vuokra-ajan hintaan.

Ylivoimaisen esteen sattuessa, kuten luovutuksen mahdollisessa viivästymisessä ajoneuvon rikkoontumisen johdosta tai muun ylivoimaisen esteen tms johdosta, vuokranantajan korvausvastuu rajoittuu aina enintään vuokraajan maksamaan vuokraan kyseiseltä vuokra-ajalta.

Jos matkailuautossa vuokra-aikana ilmenee matkan keskeytymiseen johtava tekninen tai muu vika, josta vuokraaja ei ole vuokrausehtojen mukaan vastuussa, vuokraaja voi vaatia vuokraamolta virheen korjaamista tai virhettä vastaavaa hinnanalennusta tai vuokraajalle voidaan korvata menetettyjen matkapäivien osuus vuokrahinnasta.

Vuokraamo ei vastaa mistään välillisistä kustannuksista kuten esim. laiva-, lautta-, leirintäalue-, hotelli-, konsertti-, yms. tapahtumavarauksista tai vahingoista vuokrauksen peruuntumisessa ja/tai keskeytymisessä.

Vuokraamo ei ole velvollinen toimittamaan teknisen vian tai muutoin keskeytyneen matkan vuoksi vuokratun auton tilalle korvaavaa autoa, vaan vuokrasopimus katkeaa. Matkan keskeytyminen korvataan auton vakuutuksen, matkan keskeytymisestä määräämällä tavalla.

Vuokraajalla on oikeus vakuutuksen mukaiseen keskeytyneen matkan johdosta järjestettyyn kuljetukseen määränpäähän tai takaisin lähtöpaikkaan.

 • Auton palauttaminen

Auto palautetaan sopimuksessa sovittuun paikkaan sovittuna ajankohtana.

Auton ennenaikainen palauttaminen ei velvoita vuokraamoa ennakkoon maksetun vuokrahinnan palauttamiseen vuokraajalle.

Auto luovutetaan ja palautetaan tankki täynnä dieselpolttoainetta.

Auto palautetaan toinen 11kg teräksinen kaasupullo täytenä ja sinetöitynä.

Auto palautetaan WC säiliö tyhjennettynä ja pestynä sekä harmaavesisäiliö tyhjennettynä.

Autoa ei saa pestä vuokrauksen aikana. Jos auto on tarvetta pestä tulee tästä sopia etukäteen vuokraamon kanssa.

Auto palautetaan siivottuna, joka käsittää seuraavat asiat:

 • omien tavaroiden ja roskien poisviennin
 • jääkaapin, lavuaarien, lieden ja pöytien pyyhkimisen
 • lattian lakaisun ja mattojen kopistelun; myös takatallin
 • WC- ja suihkutilojen pintojen pyyhkimisen
 • ovien- ja kaapistojen kahvojen pyyhkimisen
 • astiat pestyinä niille kuuluvilla paikoillaan
 • petivaatteet puhtaina niille kuuluvilla paikoillaan
 • grillit puhtaina ja tyhjennettynä hiilistä yms.


 • Jälkilaskutus

Vuokrasopimuksen hyväksymisellä vuokraaja hyväksyy myös mahdollisen jälkilaskutuksen, mikäli auto ei palauttaessa täytä sopimuksen mukaisia ehtoja tai mikäli vuokra‐aikana on tapahtunut sellainen vahinko, josta vuokrasopimuksen perusteella syntyy vuokraamolle saatavia. Mahdolliset myöhemmin tulleet parkkisakot tai ylinopeussakot laskutetaan jälkilaskutuksena.

 • Matkailuauton vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle

Matkailuauton vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle ilman vuokraamon lupaa on kielletty. Matkailuauton vieminen ulkomaille sovitaan aina tapauskohtaisesti ja lupa auton ulkomaille viemiseen kirjataan vuokrasopimukseen

 • Sopimusta koskevat riidat

Tästä sopimuksesta aiheutuvat riitaisuudet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sovittelemalla.

Mikäli sovintoa ei kuitenkaan saada aikaiseksi, niin asiaan haetaan ratkaisua vuokraamon kotipaikan käräjäoikeudessa.

 • Rajoitukset vuokrauksessa ja auton käytössä

Autoa ei vuokrata festivaalikäyttöön.


 • Tarkastuksessa havaitut viat/puutteet:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 • Sopimuksen hyväksyminen

Tätä sopimusta on tehty kaksi samanlaista kappaletta; yksi kappale kummallekin sopijaosapuolelle.

Allekirjoituksellaan vuokraaja todistaa lukeneensa ja ymmärtäneensä tässä sopimuksessa häntä koskevat oikeudet, velvollisuudet ja vastuut.

Vuokrauksen kohde: Matkailuauto Adria Matrix Axess 670 SL

Rekisterinumero: CPO-904

Paikka:___________________________________

Aika:_____._____._________

Vuokra-aika:

Luovutus:_____._____._________ klo _____.______

Palautus:_____._____._________klo______.______ mennessä

Lupa auton ulkomaille vientiin: EI KYLLÄ

Vuokraaja:________________________________

Allekirjoitus:_______________________________

Osoite:___________________________________

___________________________________

Puhelin:___________________________________

Henkilötunnus:_____________________________

Kuljettajat:__________________________________________________________

Vuokraamo: Ares Palvelut

Vuokraamon edustajan nimi:________________________________

Allekirjoitus:______________________________________

Puhelin: 040-4809549